Delirium: werking neemt af. Wat te doen?

2shiny

V.I.P. Member
Ah, ik doe dit altijd. Nooit problemen gehad. als je de mf washmitts meewast, wel idd een naspoele, want als j ze in j wasemmer doet, is plots alle schuim weg
 

Cavemania

V.I.P. Member
Inmiddels staan de Deleriums hier in de emmer te weken. Ben benieuwd naar het droogresultaat bij de volgende wasbeurt
 

IbizaSigno

V.I.P. Member
Bij ligt ie ook in de emmer met schoonmaakazijn en water. Een liter azijn en wat water. Delirium erin, gritguard en fles gevuld met water er bovenop om de doek goed onder te houden. Morgen wassen en drogen. Ben benieuwd!
 

Kilometervreter

überspammer
Hier sinds twee weken een nieuwe delirium nadat de oude ook wel zijn beste tijd gehad had na twee jaar. De doek wordt gewoon hard, zeker als je dan een nieuwe hebt voel je het verschil wel heel duidelijk!
Ik was mijn doeken gewoon op 40 graden met wasmiddel en een scheutje azijn in het wasbakje en eens in de zoveel tijd als ik denk dat ze wat harder worden laat ik ze een nacht in water met een scheut micro restorer staan.

Ik vind overigens wel dat elke doek na verloop van tijd wat terugloopt dus gewoon doorschuiven naar het "vieze werk" en weer een paar nieuwe aanschaffen.
 

5T-3F-4N

V.I.P. Member
Ook voor mij de methode!
Krijg je dan geen zuur ruikende doeken of spoelt het er nog voldoende uit in de wasmachine?

Ik zet de doeken vooraf altijd in het water met een scheutje schoonmaakazijn. Daarna in de wasmachine op 40 met wasmiddel en micro restore. Bovenstaande tip misschien ook eens proberen!
 

FiveCX-5

V.I.P. Member
Kesbeke azijn is het beste, alleen niet voor de doeken..........haha :) Inleggerij A.U.Gurk te Amsterdam verkoopt deze..........
 

BlackPassat

V.I.P. Member
Gisteren kreeg ik een ingeving waar ik me eigenlijk best voor schaam. Nu ik de post van Stefan las werd ik er weer in bevestigd.

... Daarna in de wasmachine op 40 met wasmiddel en micro restore.


De Cobra Micro Restorer wordt door BlackMassat al dik vier jaar gebruikt voor de MF doeken. Ze klaagt wel dat ze niet helemaal fris en schoon worden, maar dat wimpel ik weg; die Cobra is er speciaal voor en we gaan niks anders gebruiken.
In een poging om de uitgebluste Deliriums weer op te peppen zijn ze gisteren gewassen met een gewoon kleurwasmiddel zonder wasverzachter. Toen de was klaar was hadden we het erover wat er nu slim was? Nog een extra spoelbeurt met azijn was één van de gedachtes die opkwamen.
Pas toen -en ja mannen daarvan krijg ik een blosje op de wangen- realiseerde ik me dat er dus twee middeltjes in één wasmachine kunnen.

Zou het zo kunnen zijn dat je je doeken gewoon kunt wassen met een kleurwasmiddel en dan in het tweede bakje (waar normaal de wasverzachter ingaat) de Cobra Micro Restorer doet?
Heb ik dus al die jaren mijn doeken verkeerd laten wassen. Ik neem aan dat de functie van de Cobra puur herstellen van de Micro Fibers is, en dat het product niet puur op reinigen van de doeken gericht is.
Als dat wel zou zijn dan moet ik BlackMassat gelijk geven dat de reinigende functie ver onder de maat is.
 

Kilometervreter

überspammer
Eureka! Je bent denk ik niet de enige die zich dit niet zo goed gerealiseerd heeft..................
Waar een weekje niets wel niet toe kan leiden! Chapo give the man a sigar!
 

Ketoembar

V.I.P. Member
Ik doe het al jaren op die manier.
Behalve als de doeken echt vies zijn, dan week ik ze eerst een nachtje in een emmer water met een scheutje cobra.
Ik was altijd mijn eigen doeken, Frans heeft dus gelijk; ik ben een vrouw. Ik doe ook stofzuigen en de ramen zemen.
 

5T-3F-4N

V.I.P. Member
@BlackPassat niks om je te schamen, ik had ook nog niet eens bij die zeepbakjes stilgestaan. Ik gebruik altijd wasbolletjes. Super tip! Heb nog een wasje staan, gaan we op die manier doen.
Overigens is mijn micro restore wel èn met een reinigende èn herstellende functie
 

IbizaSigno

V.I.P. Member
Meestal leg ik mijn doeken een nacht in microrestore. Daarna in de wasmachine met nog een scheutje micro restore. Wasmiddel alleen als de doeken echt vies zijn. Trouwens, hoe weet ik of er wel of geen wasverzachter is toegevoegd aan het wasmiddel?
De Delirium is gewassen en hangt te drogen. Lijkt wat zachter te voelen dan voorheen.
 

Black Widow

V.I.P. Member
Gewoon het wasmiddel en de restorer bij elkaar in het wasbolletje. Werkt perfect. Azijn in het wasverzachterbakje om het water zacht te maken en de laatste zeepresten af te breken tijdens de laatste spoelcylus. Alles achter elkaar in 1 wasbeurt.
Restorer in het wasverzachterbakje heeft weinig nut. Deze cyclus is erg kort en met koud water. De restorer heeft warm water en voldoende tijd nodig om zijn werk te doen (net zoals gewoon wasmiddel).
 

Nieuwste berichten

Bovenaan