Review: Dodo Juice Basics of Bling Protection Wax

Cavemania

V.I.P. Member
Netjes beschreven! Moet zeggen dat ik zo op de foto weinig verschil zie in de beading. Ben benieuwd wat het op termijn doet.
 

IbizaSigno

V.I.P. Member
Bedankt @BlackPassat voor deze toevoeging aan de BoB Protection Wax review. :) Zo kunnen in de loop van de tijd de verschillen duidelijk(er) worden. In de eerste beading zie ik geen verschil.
 

BlackPassat

V.I.P. Member
Sinds 29 september heeft de CC een liefdevolle wasbeurt moeten ontberen. Ja wat doe ik eigenlijk nog op een forum met detailfanaten? Ik moest me maar eens diep schamen. Het is er de afgelopen tijd niet van gekomen door allerlei andere zaken en verplichtingen. Heel gezellig allemaal maar nu was het weer eens tijd voor een goede wasbeurt en een update van de vergelijkende waxtest.
Eerst maar eens een voorfoto om een idee te krijgen van de staat van de lak. In vier weken en 2.200 km verzamel je toch heel wat zooi op de lak.
image.jpg

Dit is de ochtenddauw die op de auto ligt, weinig beading meer te zien.
Zoals gebruikelijk met de standaard velgenbehandeling met Poorboys Spray & Rinse (1 op 2) begonnen. Daarna de wasbeurt met de Merino van CarPro en de Dodo Juice BtBM. Een normale dosering gebruikt hoewel de auto voor mijn doen erg vuil was.
Na het drogen kon ik weer glimlachen.
Verder nog even wat foto's gemaakt voor het vervolg van de test.
Na het wassen en drogen heb ik met de Gardena pompkan de motorkap ingeneveld. De beading lijkt aan de rechterkant iets mooier. (ik gebruik de zichtaanduiding; staand voor de auto, kijkend naar de auto. Dat is misschien bij een auto wat ongebruikelijk maar gezien het camerastandpunt weer best logisch)
image.jpg

image.jpg
Vervolgens is er nog meer water geneveld om te kijken hoe het water zich in grotere druppels verzamelt en van de motorkap afloopt. Ook nu weer aan de rechterkant mooiere grotere druppels die vervolgens beter van de auto afliepen en ook een beter "droog spoor" achterlieten.
image.jpg

image.jpg
De werking van de Dodo Juice SN 2.0 lijkt mij wat beter in stand te blijven dan die van de Basics of Bling. Niet meer dan normaal gezien het prijsverschil. Voor mij allebei een fijne wax. Voor hen die een keertje extra smeren niet erg vinden is de BoB een prima keuze.

(disclaimer: omdat ik de foto's maakte met BPJ's I-pad dacht ik even snel een verhaaltje weg te zetten via dat ding: wat een opgave zeg, en foto's selecteren valt ook niet mee. Ik kan gewoon niet zien welke foto ik al geplaatst heb en welke nog niet. Getverdemme (ligt niet aan de forumsoftware hoor @Stefan)
 
Laatst bewerkt:

IbizaSigno

V.I.P. Member
Mooie update, ik ga komende week ook de Ibiza maar weer eens wassen. Kijken hoe het daarop staat met de BoB wax.
 

Kilometervreter

überspammer
Mooie update inderdaad!

Hier ook een (nieuwe) I-pad air alleen maar ruzie met dat ding!
Werkt voor mij niet handig, zo gauw er bij ons op de zaak iemand zo'n ding nodig heeft krijgt hij deze en ik weer lekker een Surface, beter, gebruikersvriendelijker en betere foto kwaliteit.
Er kan geen muis aan, in een windows omgeving werkt het touchscreen niet, kan geen word/excell bestanden opslaan alleen via special programma etc etc.....
Kan er niks aan doen, ben geen Apple fan en zal het niet worden ook.
In elke auto zit het gas rechts, Apple bouwt het links:confused:, zo ongeveer.
 

Stefan

Administrator
Forumleiding
Je moet een ipad ook niet willen gebruiken als notebook maar als een device om content tot je te nemen. Internet browsen, email, film, muziek, spelletje enz werkt gewoon fantastisch met een iPad. Als je spreadsheetjes wilt gaan bouwen dan kun je inderdaad beter een windows device nemen...
 

IbizaSigno

V.I.P. Member
Vandaag weer de Ibiza gewassen. Is toch alweer twee maanden geleden sinds de laatste wasbeurt. Mevr. IbizaSigno rijdt dan toch 160 km. per dag op de snelweg naar het werk gemiddeld een keer of drie per week. De auto staat altijd buiten. Nu dan gewassen met Dodo Juice SN shampoo, twee emmers en de Incredimitt. Nadien afgespoeld met de hd van de wasbox.

Filmpje van de sheeting na totaal drie maanden sinds de applicatie.

De beading is niet echt om over naar huis te schrijven.
image.jpg
 

BlackPassat

V.I.P. Member
Inderdaad Nicky het beste is er wel vanaf nu.
Misschien dat je de wax nog een laatste boost kan geven, vaak zit er nog wel wat winst op het gebied van beading in een rondje Reload.
 

BlackPassat

V.I.P. Member
Ik gebruik Reload zelf niet maar zie er Kenneth weleens mee aan de gang. Ben zelf meer van een nieuw waxje zetten.
Maar je hebt gelijk. Reload is een spray sealant. De toepassing als booster zou op deze waxen niet eens zo gek zijn omdat het beide Hybrid waxen betreft.
 

IbizaSigno

V.I.P. Member
Het mooieis er zeker wel van af. Een rondje Reload of een dergelijk product zie ik niet zitten. De reden hier voor is dat ik denk dat zo'n product geen "boost" geeft maar een nieuw laagje wat zelf bescherming geeft. Ik kies ervoor om geen spray product aan te brengen omdat ik graag wil weten wat de duurzaamheid is van Basics of Bling wax. De mooie beading is zeker verdwenen, de bescherming niet wat mij betreft,
 

Stefan

Administrator
Forumleiding
Reload is dan ook inderdaad meer dan een booster, ik heb zelf rond dezelfde tijd een laagje Reload (nieuwe versie) op de bus gezet (als enige product) en geeft nog steeds een hele aardige beading...
 

Nieuwste berichten

Bovenaan