Houdbaarheidsdatum

Srt4

Premium Member
waarom staat er geen houdbaarheidsdatum op onze auto detail producten ???

Of minimaal , voor de beste resultaat gebruiken voor 2017 of zo
 

Black Widow

V.I.P. Member
Omdat e.e.a. erg sterk afhangt van product tot product en m.n. op welke manier de producten worden bewaard. Grotere verpakkingen staan bij mij altijd koel en donker in de kelder. Sommigen zijn echt al diverse jaren oud en werken nog prima.
 

Srt4

Premium Member
Dan nog , zouden de fabrikanten een productie datum er op kunnen zetten .
En bv hoe het bewaard moet worden
Koel en donker bewaren ,
Of juist op kamertemperatuur bewaren
Of wat dan ook ,
Bij mij staat overigens ook alles koel en donker , en sommigen producten zijn ook heel wat jaartjes oud .
 

Black Widow

V.I.P. Member
En dan heeft je flesje een zomer lang staan bakken in de garage en krijgt de fabrikant allerlei claims aan zijn broek. Als het niet verplicht is zullen fabrikanten zich geen onnodig gezeur op hun nek halen. Indien mogelijk zou ik bevriezen en hoge temperaturen vermijden. Zoals ik al eerder zei, koel en donker bewaren.
 

Srt4

Premium Member
Bevriezen? Waarom zou je het bevriezen ,
Maar als zelfs dat er maar op stond zou ik een detail vrieskasje kopen ,
Maar je zegt dat zijn de fabrikanten niet verplicht , oké dan zal dat wel ,
Ja ja koel en donker bewaren
( doe ik al 30jaar )
Morgen even googelen misschien vind ik wat interessant hier over
 

Stefan

Administrator
Forumleiding
Je moet juist voorkomen dat het product bevriest, dus de producten niet in de winter in een gammel schuurtje opbergen. Bij aan aantal merken wordt er wel een productiedatum en/of houdbaarheidsdatum aangegeven maar dat heeft meestal meer te maken met de regelgeving van het land van herkomst. De meeste producten doen het inderdaad na jaren nog echt uitstekend.
 

Black Widow

V.I.P. Member
Recent nog een liter Meguiars Last Touch gevonden uit 2011. Niks mis mee. In het verleden heb ik wel wat problemen gehad met producten van Poorboys World. Beschimmelde detailingspray en waterige polijstmiddelen.
 

Stefan

Administrator
Forumleiding
Er zijn inderdaad wat problemen geweest met Poorboy's polijstmiddelen, deze werden (overigens al vrij snel) zo dun als water. Vreemd genoeg bleef het product wel zijn werking houden (spetterde wel wat meer :) )
 

marlene

Premium Member
Duidelijk , dan hoef ik ook geen vrieskist te kopen :p
Dat zeg je nou wel, maar als je alleen een 'gammel schuurtje' hebt om je spullen te bewaren dan is een vrieskist een uitkomst. Alleen niet de stekker in het stopcontact doen. :D

Hier staan de spulletjes overigens in de trapkast - donker en rond de 17-18 graden in de zomer / 14-15 in de winter.
 

Srt4

Premium Member
Bij mij is het dik in orde ,
Maar op zich wel een goede tip als je bv een vrijstaande garage hebt die zomers heel warm wordt , hoe simpel kan het zijn ,,
 

Cavemania

V.I.P. Member
Ik heb ooit ook eens schimmel gehad in een pot Chemical Guys Lava. Altijd op de juiste wijze bewaard maar toen de wax anderhalf jaar oud was stond er schimmel op. De wax nog wel geprobeerd maar de werking was ook niet top meer. Ik heb toen een nieuwe pot gekregen van CG. Top service. Dit is overigens het enige product waar ik problemen mee heb gehad met betrekking tot de houdbaarheid.
 

IbizaSigno

V.I.P. Member
Lastig altijd wat betreft houdbaarheid. Eerst altijd de spullen in de kelder gehad. Nu op zolder, daar is het wel warmer maar heb (nog) geen andere berging. Zal wel loslopen denk ik.
 

Nieuwste berichten

Bovenaan