Velgen polijsten

Jeroentje90

New Member
Dag mensen,

Ik wil binnenkort de velgen van mijn auto helemaal van top tot teen behandelen, en dat betekent onder andere polijsten. Ik zit te denken om een elektrische boor aan te schaffen + een cutting cone om de moeilijke plekken goed te kunnen behandelen, echter heb ik zelf geen idee welke boor een goede aanwinst is.

Kunnen jullie mij wellicht een goede elektrische boor aanbevelen?

Alvast bedankt!
 

Tom

Premium Member
Ik heb ook een makita, top spul! Op het moment uitgeleend dus kan je niet zeggen welk type ik precies heb. Heb wel een paar tips, de goedkopere modellen gaan vaak maar tot 10mm de betere tot 13mm, wel zo handig als je een gat moet boren voor een bout M12 bijvoorbeeld. Ook grotere boren met afgedraaide schacht zijn vaak 13mm. Of je gatenzaag bijvoorbeeld ook vaak een groter zeskant.
Hoe hoger het voltage hoe sterker ze zijn. Als je hem alleen gebruikt voor polijsten heb je natuurlijk niet veel kracht nodig. Succes met uitzoeken!
 

Tom

Premium Member
Oh voor het gemak ben ik er van uit gegaan dat je een accuboormachine bedoelt. Een met een snoer draait denk ik te hard, maar daar kan @Stefan vast meer over vertellen.
 

Jeroentje90

New Member
@Tom: Klopt, ik geef de voorkeur uit naar eentje die draadloos is, lijkt me ietwat handiger. En Ik zal eens even een blik werpen op de boren van Makita, bedankt allebei voor de suggestie!
 

SLK

V.I.P. Member
Hier een DeWalt borstelloze accuboormachine. Bevalt mij erg goed, de "gewone" boormachine wordt bijna niet meer gebruikt.
 

BlackPassat

V.I.P. Member
Tja het wordt een beetje saai maar ook hier een snoerloze Makita (DDF470). Polijsten kost voor deze machines niet veel kracht, maar een hoger amperage geeft je wel meer werkuren. Met twee accu's bereik je dat effect natuurlijk ook.
 

Nieuwste berichten

Bovenaan