Vervangt dit het kleien?

JRM

Active Member
Ben benieuwd hoe het zit met de hoeveelheid van het schoonmaken van je pad. Wellicht ook een duurdere optie? Wat meestal zo is als het sneller/makkelijker gaat :D .
Hoe dan ook een interessante optie!
 

IbizaSigno

V.I.P. Member
Wat betreft het uiterlijk heeft het wel wat weg van de claypads van bv. Dodo Juice. Maar "hours to clay your car" gaat denk ik hier niet zo op. Misschien op een mega vervuilde auto. Maar de eigen auto? Ben opzich wel benieuwd naar een dergelijk product. Heb het e.e.a. gelezen over de claypads maar hier 'wint' de gewone klei van.
 

Cavemania

V.I.P. Member
Ik denk dat je machinaal niet het gevoel hebt wat je bij handmatig kleien wel hebt. Ik vermoed dan ook dat je handmatig een beter resultaat hebt
 

BlackPassat

V.I.P. Member
Blabla reclamepraatje. Sorry :rolleyes:
Ondanks dat ik het waarschijnlijk met je eens ben, vind ik dat je bij dergelijke uitspraken toch minstens een argumentatie moet toevoegen. Op deze manier een product diskwalificeren heeft voor een forum als dit weinig zin. We willen er allemaal wat van opsteken toch?

Ik denk dat je machinaal niet het gevoel hebt wat je bij handmatig kleien wel hebt. Ik vermoed dan ook dat je handmatig een beter resultaat hebt
Ja lijkt mij ook; de dikte van de pad maakt dat je het weinige gevoel wat je al hebt ook nogeens kwijt bent. Daarbij vind ik kleien een zeer ontspannend klusje. Al was er een machinaal alternatief wat precies hetzelfde resultaat zou geven, dan nog wil ik er een uurtje of wat handmatig kleien niet voor inruilen.
 

Black Widow

V.I.P. Member
Vind je het filmpje niet voor zich spreken?
Uren kleien..... hebben ze het over. Dan doe je toch echt wat fout.
Vervolgens zie ik iemand met een machine aan de gang in een tempo dat niet hoger ligt als bij normaal kleien.
Vandaar mijn conclusie.
 

Stefan

Administrator
Forumleiding
Dit soort claypads geven zeker wel een snelheidswinst, maar kunnen ook een behoorlijke marring achterlaten. Aandachtspunten zijn: Eerst de pad " breken" door deze eerst op glas te gebruiken, dit scheelt al behoorlijk wat marring. De pad moet tussendoor regelmatig worden gereinigd, anders kan de opgehoopte vervuiling problemen geven. De machine / pad moet ten alle tijden vlak op de lakworden gehouden anders kunnen er wel eens rubber sporen op de lak achterblijven. De claydoeken, werken overigens ook supersnel, en deze kunnen zeer eenvoudig steeds in een emmer water worden gereinigd en geven veel meer gevoel bij het kleien. Als snelheid belangrijk is en marring wat minder belangrijk is omdat er toch gepolijst gaat worden dan zijn de kleidoeken of pads een overweging waard.
 
  • Leuk
Waarderingen: Gino

nicknameless

V.I.P. Member
Ik werk liever toch met ene brok klei. zo hou ik toch het "fingerspitzengefühl" en daarbij kom je met klei echt overal in de hoekjes.
 

Stefan

Administrator
Forumleiding
Met een clay towel kan je anders wel meters maken hoor, een motorkap is in een mum van tijd gedaan. Maar ik pak zelf ook altijd gewoon een stukje klei...
 

Gino

New Member
Dit topic gemaakt om te kijken of het wel evt goede vervanger is. Het filmpje heb ik ook random van youtube geplukt. De 2 uur kleien vind ik ook overdreven dan moet je wel een behoorlijke retard zijn als je zo lang bezig bent.
Ben zelf voorstander van kleien en heb er geen hekel aan.
 

RST-Smurf

V.I.P. Member
Blijf het gewoon op de ouderwetse manier doen. Gewoon voor het gevoel.En je komt wel overal.En zo lang duurt kleien ook weer niet.

Tenzij je een beginneling erbij hebt die het voor het eerst , die staan na elke cm kleien de lak te voelen :p
 

FiveCX-5

V.I.P. Member
Mijn grote vraag hierin is : Waar blijft het vuil ? Als ik zie wat er zich na een half uurtje of zelfs korter al verzamelt IN de klei dan vrees ik dat zo`n pad volledig vol loopt met verontreiniging.......met alle nare gevolgen op de rest van de lak, of je moet een hele range pads bij je hebben, dure optie lijkt me, nee ik houd het bij het handmatig kleien..................;) Het bewegen van zo`n pad veroorzaakt hoe dan ook warmte, met kleien nooit..............
 

Stefan

Administrator
Forumleiding
De pad moet tussendoor regelmatig worden gereinigd, anders kan de opgehoopte vervuiling problemen geven. De machine / pad moet ten alle tijden vlak op de lakworden gehouden anders kunnen er wel eens rubber sporen op de lak achterblijven. De claydoeken, werken overigens ook supersnel, en deze kunnen zeer eenvoudig steeds in een emmer water worden gereinigd en geven veel meer gevoel bij het kleien.

:D
 

Gino

New Member
Zie het zelf vaker gebruikt worden op menig aantal sites. En als de volgende stap polijsten is vind ik dit niet zo'n slecht idee.
Maarja denk dat dit topic beter gesloten kan worden aangezien iedereen eroptegen is. narrow minded if you ask me.

 
Laatst bewerkt:

JRM

Active Member
Er op tegen? Volgens mij geeft ieder hier gewoon een persoonlijke mening en komen hier wat vragen uit in vergelijking met handmatig kleien.

Waren de kosten al besproken?
 

Nieuwste berichten

Bovenaan