Swirls gaan niet weg. Hulp gevraagd

Ivo 3.6

New Member
Vraag om raad.
Bezig met een Porsche 997. Er zitten lichte swirls in . Ik dacht dat haal ik er wel even uit. DAP900 en begonnen met 3500 polish en zwarte pad . Geen resultaat. Dan met Monello Mezzo met witte pad. Geen resultaat. Dan heavy duty 300 met oranje pad. Weer terug gebracht met 3500 polish. Geen resultaat.
De wagen is 3 maanden geleden overgespoten. Kan het zijn dat onder de blanke lak de swirls al zaten en ik er daardoor niet bij kan? Of doe kan het een andere oorzaak hebben?

Graag jullie hulp
 

Black Widow

V.I.P. Member
Moeilijk te beoordelen van afstand. De door jou getrokken conclusie zou zeer goed mogelijk kunnen zijn. Ik heb het helaas zelf ook meerdere malen meegemaakt.
 

IbizaSigno

V.I.P. Member
Het kan wat je zegt. Maar is moeilijk te beoordelen. Wellicht dat foto's je verhaal wat kunnen verduidelijken.
 

Ivo 3.6

New Member
Inderdaad lastig te beoordelen. Nu de kofferklep volledige met Monello Mezzo gedaan en daarna met Finish. Resultaat is op zich goed maar niet perfect. Zal met de eigenaar resultaat overleggen en mag hij de keus maken of dit naar zijn zin is. Ik ben zeker geen pro maar wil wel zelf ook tevreden zijn over het resultaat. Vaak vinden de eigenaars het resultaat super terwijl ik nog imperfecties weet.
 

BlackPassat

V.I.P. Member
Voorbewerking is 80% van het werk bij overspuiten. Als de basis niet strak is zal het eindresultaat dat ook niet zijn. Ik schat in dat je conclusie de juiste is.
Ooit heb ik een Mercedes Cabrio gedaan waar ik met de Oranje CSS en Menzerna geen resultaat boekte, maar waar twee passes met een lichtgroene CSS en finishing polish wél een goed resultaat werd gehaald. Misschien iets om te proberen?
 

Stefan

Administrator
Forumleiding
Aftermarket gespoten lakken zijn vaak heel zacht, weklicht zit daar het probleem en gaan de swirls wel weg met polijsten maar maak je direct nieuwe door het polijstmiddel met je doek af te nemen. Welke doeken gebruik je nu?
 

Srt4

Premium Member
Dat je swirls ziet onder de lak van een overgespoten auto lijkt me heel sterk
( mits die in de Spaansepolder in Rotterdam met alleen blanke lak is overgespoten met een dikte van 1 mu
En de spuiter zegt, kijkes meneer auto ise weer mooi das dan 200 euri )
Wat Stefan al zegt , heb je goede doeken
Gebruikt bij het uit poetsen ,
Is de lak niet zo zacht dat je zelf swirls maakt met juist een te grofe korel .
Heb ik namelijk ook bij 1 overgespoten deur .
 

Black Widow

V.I.P. Member
In de uitspuitzone wordt deels enkel blanke lak gebruikt. Dat is heel normaal. Ik heb diverse malen beschadigingen onder de lak gezien. Krasjes alsook schuursporen.
 

Srt4

Premium Member
Geloof ik direct ,
Hebben ze ook bij me buurman gedaan . Die had een deukje ter hoogte van zijn handvat , zag je bijna niks van , maar ja nieuwe auto je kent het wel , toch zonde
Oud baasje en zo ,
Ik zal morgen als ik er aan denkt een foto maaken , en even een nieuwe topic maaken ,
 

Kilometervreter

überspammer
Misschien is de lak wel te hard en krijg je ze niet met een DAP weg??
Heb je er over de hele wagen last van?
Misschien een stukje roterend doen?

Het zou kunnen dat de lak heel zacht is maar dan zouden er waarschijnlijk veel meer swirls in moeten zitten denk ik....
 

Cavemania

V.I.P. Member
Zou natuurlijk ook een combinatie van factoren kunnen zijn. Imperfecties onder de blanke lak, harde en zachte lak. Met een DAP900 moet je echt heel veel tijd nemen om de swirls uit harde lakken te krijgen.

Mijn vorige auto was ook deels overgespoten. Onder de blanke lak zat nog het vuil wat ze vergeten waren weg te halen. Was erg knullig gedaan. Ook hadden ze de dakrails niet verwijderd en niet goed afgeplakt waardoor de blanke lak daar begon te bladderen en een deel van de dakrails met de kleurlak geraakt was. Dus dat het alleen in de spaansepolder gebeurd geloof ik niet...
 

Ivo 3.6

New Member
Stefan, ik gebruik die gele doeken die ik bij jou per 10 heb gekocht. Na polijsten 1 doek om eerste polijst weg te halen daarna nog een doek die met eraser gebruikt wordt.
 

Stefan

Administrator
Forumleiding
Ok, bedoel je de oranje boa doeken? Die zijn erg goed. Toch heb ik regelmatig spuitwerk meegemaakt die je echt heel voorzichtig moest afnemen omdat he al nieuwe krasjes maakte als je er alleen al maar naar wees...
Het is echt zaak om erachter te komen wat er aan de hand is zodat je het op de juiste wijze kunt aanpakken...
 

Nieuwste berichten

Bovenaan