Ford SVT Mustang Cobra / Ford Shelby GT500 door BlackPassat *Update dag 3 Post 25*

SLK

V.I.P. Member
Prachtig vervolg @BlackPassat, met het resultaat vastgelegd op erg mooie foto's.
En dan te bedenken dat de neus nog aangepakt moet worden. Is die echt zo slecht?
 

BlackPassat

V.I.P. Member
De voorkant is een keer gespoten. Dat is bedroevend slecht gebeurd. Op de "lakdefecten" foto zie je het rechtervoorscherm. daar heeft de lak niet gepakt. Ik geloof dat spuiters dit in de regel aanduiden met siliconen in de lak (overigens één van de redenen dat spuiters en detailers nooit vrienden kunnen worden is me verteld)
Ik heb het niet op foto vast kunnen leggen maar je ziet door de lak ook de schuursporen nog in de onderlaag zitten. Het linkerportier is een unilak zonder blanke lak eroverheen, daar werd mijn pad zwart terwijl dat op de rest van de auto niet zo was. Omdat de achterkant zo opknapte heb ik met de eigenaar afgesproken de kop toch maar zo goed mogelijk aan te pakken. De auto wordt nog gespoten (tenminste de voorkant) maar dat gaat op zijn vroegst in het winterseizoen 2018/2019 gebeuren. Dat is natuurlijk wat te lang om met een half gedetailde auto rond te rijden.
 

BlackPassat

V.I.P. Member
De laatste sessie met de Shelby is achter de rug. De volgende karweitjes stonden nog op het programma.
Het linkervoorspatbord moest nog gepolijst worden, niks bijzonders dus hier ga ik niet verder over uitwijden,
Het front moest van vliegen en kalkvlekken worden ontdaan en de kunststof delen moesten in de dressing gezet worden,
De kunststof sideskirts moesten nog ontvet worden en in de dressing,
De instaplijsten verdienden nog een polijstbeurtje.
De buitenzijde van de ramen verdienden ook nog wat aandacht.

De eerste klus was de voorzijde van de auto. In de ruitvormige openingen in het frontje hing een gevarieerde hoeveelheid dode beesten. De Poorboys Bugsquash mocht zijn voorbereidende werk doen. Vervolgens werd het geheel fors ingespoten met een 1 op 7 concentratie van APC (Bosch) wat ingewerkt werd met een kwastje.

ingesopte grille.jpg
Na het spoelen kwam een redelijk frisse grille naar voren. De kalkvlekjes waren nog niet helemaal verdwenen maar ik had goede hoop dat die onzichtbaar zouden worden na het opbrengen van de CarPro Perl.

grille schoon.jpg
Bovenstaande foto is genomen voor het opbrengen van de Perl.

De Perl heb ik na wat experimentjes opgebracht met de CarPro Boa Microfiber gloves. Hiermee kon ik met mijn vingers prima in de vakjes komen. Wél een zeer arbeidsintensief werkje, te meer omdat er twee van deze delen in de voorkant gemonteerd zitten.

eindresultaat grille.jpg

Vervolgens heb ik de sideskirts aangepakt. Hier werd ook weer de APC ingewerkt met een kwastje, en vervolgens de Perl opgebracht.
De andere kunststof delen zoals de spiegels waren iets ruwer van oppervlak vandaar dat ik hier heb gekozen voor de good old Black Wow. Dat flesje heb ik al een jaar of acht in de collectie en het gaat maar niet leeg. Zelden een product gezien wat zuiniger verwerkt dan dit.

De ramen hadden nog maar weinig aandacht gehad. Daar moest wel even verandering in komen. De voorruit is gepolijst met de CarPro Ceriglass en na het afnemen nog even extra gereinigd met Meguiars Glass Cleaner Concentrate. Toen was het tijd om de Angelwax H2Go glasscoating aan te brengen.

De uitlaatsierstukken gaven hun mooie chromen uiterlijk zomaar wat flets prijs, met een likje Meguiars Metal Polysh was dat snel opgelost.

De Rupes Ibrid mocht me ondersteunen bij het polijsten van de instaplijsten, kleine microfiber pad erop en gaan......

Als allerlaatste actie zijn er nog tig inspectierondjes rond de auto gelopen met een een frisse boa. Iedere keer weer was er wel ergens een plekje te zien wat nog even uitgebuft moest worden.

Inmiddels was het zonnetje toch nog een beetje doorgekomen. De Cobra mocht even in het zonnetje staan voor een fotoshoot. Dit keer niet met de dikke camera van @blackpassatjunior maar gewoon met mijn simpele telefoontje.

20171101_141709.jpg

20171101_141840.jpg

20171101_142106.jpg

De afspraak voor de lentedetail is al gemaakt met de eigenaar. Daarnaast gaan we een keer bij Waxworld afspreken om een mooie wasset samen te stellen. Zijn plan is om dan met de Cobra te komen.

Dank voor het lezen en voor jullie reacties.
 
Laatst bewerkt:

Srt4

Premium Member
Wat een mooi verhaal Johan , resultaat is ook prachtig geworden ,,
Dat met de voorkant ( plastic gril ) is heel herkenbaar .
 

GT500NL

New Member
Na drie dagen noeste arbeid mag het resultaat er zijn.
Ondanks dat ik wist dat de vorige eigenaar de schade aan de voorzijde slecht heeft laten herstellen en dit geaccentueerd zou worden door de opknapbeurt, is het resultaat beter als ik vooraf had kunnen hopen.

Johan heeft de klus met liefde en enthousiasme uitgevoerd en ik kan niet anders concluderen dat ik de juiste man voor deze klus heb gevonden.
Johan bedankt.
Zoals hij zelf hierboven al aangaf, zal er in het voorjaar een lentebeurtje gepland worden en heb ik hem om advies gevraagd voor wat spulleboel zodat ik de Shelby zelf fatsoenlijk kan wassen.

De komende periode staat in het teken van vervanging/verbetering/verlaging van de voor- en achterwielophanging en wat kleine modificaties om de rij-eigenschappen te verbeteren.
In het voorjaar dus een vervolg en volgend jaar om deze tijd zal de voorzijde worden aangepakt en worden overgespoten.

Bijgesloten nog wat foto's van het eindresultaat.
Allen bedankt voor de interesse en wie weet ontmoeten we elkaar binnenkort als de Shelby zijn toilettas en badjas komt ophalen.
 

Bijlagen

  • FinalResult01.jpg
    FinalResult01.jpg
    181,7 KB · Weergaven: 27
  • FinalResult02.jpg
    FinalResult02.jpg
    147,2 KB · Weergaven: 23
  • FinalResult03.jpg
    FinalResult03.jpg
    150 KB · Weergaven: 22
  • FinalResult04.jpg
    FinalResult04.jpg
    185,1 KB · Weergaven: 23
  • FinalResult05.jpg
    FinalResult05.jpg
    80,9 KB · Weergaven: 23

marlene

Premium Member
Ik heb natuurlijk heel wat prachtig detailwerk van iedereen gemist de afgelopen maanden, maar deze vroeg als eerste om een reactie. ;)
Wat een werk, wat een glans en wat een wagen... Prachtig, prachtig, heren!!
 

GT500NL

New Member
Dank @marlene, ik ben er blij mee. Johan heeft zich lekker uit kunnen leven en er is nog genoeg te doen. Vandaar dat komend voorjaar weer een dagje wordt gepland om de Snake klaar te hebben voor het mooie weer.
 

Nieuwste berichten

Bovenaan