Welke bescherming?

Ik wil binnenkort mijn auto winter klaar maken en zit nog te dubben over de bescherming. De laatste keer heb ik CG Jetseal aangebracht met een Waxaddict 21 top. Alleen ik heb nogal veel problemen met het uitpoetsen van deze wax, dit kost me erg veel moeite en hou steeds strepen en vegen over. Daarnaast vind ik mijn auto met alleen de glaze mooie qua kleur. Nu zoek ik een product wat makkelijker te verwerken is, goede bescherming geeft en niets doet aan glans ofzo toevoegen (neutraal is). Ik doe mijn auto altijd buiten en kan niet naar binnen ergens. Kan iemand me hier mee helpen?
 

BlackPassat

V.I.P. Member
De betere standtijd haal je met een sealant. Glaze geeft diepere glans maar doet eigenlijk niks in de bescherming. Omdat je een glaze ná de sealant aanbrengt haal je zelfs iets van de standtijd van de sealant af door het gebruik van de glaze. Een wax op een goeie sealant geeft ook wellicht een iets diepere glans of mooiere beading maar de bescherming wordt er ook niet mee geboost.
Voor een winterprep is inderdaad een sealant een goede bescherming met een goede standtijd.
Heb je al eens geprobeerd om de CG Jetseal stand alone te gebruiken? Ik denk dat je daar voor de winter één van de betere opties te pakken hebt.
 
Laatst bewerkt:
Het nadeel van Jetseal vind ik dat het geen beading geeft en daardoor niet kan zien hoe goed de bescherming nog is.
Ik ben erg benieuwd nu naar cg hydroslick. Dat lijkt me een mooi product.

Ps. de glaze bracht ik onder de sealent aan en niet er boven op
 

BlackPassat

V.I.P. Member
Sealant wordt bij voorkeur op een "kale lak" aangebracht. Daarmee bereik je maximale hechting en daarmee de best mogelijke standtijd.
Glaze kun je toepassen maar dan lever je ten gunste van een kleurverdieping wel wat van de bescherming van de sealant in die eroverheen gaat.
Allemaal theorietjes natuurlijk, neem ervan mee wat je goeddunkt.
 

BlackPassat

V.I.P. Member
Eerst schrijf ik:
... Omdat je een glaze ná de sealant aanbrengt haal je zelfs iets van de standtijd van de sealant af door het gebruik van de glaze.
Verkeerd om opgeschreven dus.

En dan later:
Sealant wordt bij voorkeur op een "kale lak" aangebracht........ Glaze kun je toepassen maar dan lever je ten gunste van een kleurverdieping wel wat van de bescherming van de sealant in die eroverheen gaat.
Ik kan me voorstellen dat je op deze manier in verwarring raakt.

Voor de duidelijkheid:
Glaze voor kleurverdieping en het maskeren van kleine krasjes doe je voordat je een sealant- en later eventueel een wax- aanbrengt, maar realiseer je dat dit iets minder goed hecht dan wanneer je de sealant op een kale lak aan zou brengen. Je moet zelf de keus maken of je dat zou willen.

De iets mindere beading van een sealant herken ik niet zo, maar ik ben dan ook een "ouwe waxert".
 
Een sealent geeft helemaal geen beading, alleen wat sheeting.
Ik heb altijd geleerd in diverse instructies dat een glaze juist je sealent of wax beter laat hechten aan de lak. Jij zegt nu precies het tegenovergestelde.
Ik gebruik de glaze het liefst om de lak er mooi uit te laten zien. Een goede glaze maakt het erg mooi!

Overigens ik zit te denken aan deze 2 beschermingen nu:
- https://www.chemicalguys.eu/nieuwe-...ydroslick-ceramic-coating-hyperwax-473ml.html
- https://www.chemicalguys.eu/menu/wa...hybrid-v7-hoog-glans-vloeibare-wax-473ml.html (heb de shampoo en quick detailer ook gehad, beide vond ik mooie producten)
 

Nieuwste berichten

Bovenaan