Gehoor en oogbescherming

Kevin

New Member
Gebruikt er iemand tijdens het polijsten gehoor- en oogbescherming?
Oogbescherming gebruik ik eigenlijk niet, ik doe wel heel voorzichtig als ik met sommige middelen bezig ben (zoals velgen reiniger enzo). En ik ga er met polijsten niet met m'n hoofd dicht naast hangen..

Gehoorbescherming (oordoppen op maat) gebruik ik alleen bij apparaten die boven de 92 dB produceren (de rupes, de proxxon en hd zitten onder de 90 dB dus daar gebruik ik ze niet)
 
Laatst bewerkt:

Stefan

Administrator
Forumleiding
Bescherming is een onderbelicht punt maar juist heel belangrijk. Officieel raad ik aan om tijdens het polijsten een veiligheidsbril te gebruiken, ik weet niet of iemand wel eens een stuk polijstpad in de rondte heeft zien vliegen? Dat kan akelig hard gaan en het hoeft maar één keer mis te gaan. Het is een beetje hetzelfde als airbags in je auto, je hoopt ze nooit nodig te hebben...

Gehoorbescherming is inderdaad een must bij machines die wat meer geluid produceren. Daarbij is er nog wel een ander puntje wat meer aandacht verdient en dat is de ontwikkeling van polijststof. Langdurige blootstelling hieraan zal ook zeker gevolgen hebben voor de gezondheid op de langere termijn.
 

Kevin

New Member
Als er ademmaskers zouden bestaan die niet alle uitademdampen laat condenseren en daarnaast nog een beetje comfortabel werken dan wil ik best aan een ademmasker..
En om nou met dit te gaan poetsen:
om-90-gasmasker-abc-volgelaatsmasker-nbc-maskers-cbrn.jpg
 

Stefan

Administrator
Forumleiding
We komen op korte termijn met een oplossing die wat comfortabeler is dan dit :D
 

Epsilon

Premium Member
Ik doe oordoppen in als ik ga polijsten. Maar ook als ik de Bigboi Mini blower gebruik. Anders vind ik het best vermoeiend. En ik gebruik dan geen veiligheidsbril, maar wel een gewone bril.
 

Nieuwste berichten

Bovenaan