Dubbeltest: Monello Ibrido - Collinite 476S

Discussie in 'Reviews' gestart door IbizaSigno, 9 nov 2014.

 1. IbizaSigno

  IbizaSigno V.I.P. Member

  Sinds het aanbrengen van de beide hybride waxen is het alweer drie maanden geleden, ruim een maand geleden sinds de Fiesta voor het laatst gewassen is. Vandaag gefoamed met Auto Finesse Avalanche daarna gewassen met Dodo Juice Supernatural shampoo. Hierna de sheeting gefilmd.  Zoals jullie kunnen zien is de sheeting niet zo vlug meer als eerst. Wat wel duidelijk is dat de Collinite 476S sheeting sneller is dan de Monello Ibrido zijde.
  SLK en Cavemania vinden dit leuk.
 2. FiveCX-5

  FiveCX-5 V.I.P. Member

  Staat de linkerkant van de wagen niet méér in de zon en in de wind dan de rechterkant ?


  Collinite 476 is altijd al een blijvertje geweest............;) Een ouwe rot in de wax........
  Chris van S. vindt dit leuk.
 3. IbizaSigno

  IbizaSigno V.I.P. Member

  Nee de wind en zon waren evenredig verdeeld over het oppervlak. De auto stond overal in de schaduw en de wind blies langs beide zijden van de auto.
 4. Cavemania

  Cavemania V.I.P. Member

  Zo zie je maar dat je de Collinite waxen niet moet vergeten. Het zijn en blijven zeer goede waxen voor een mooie prijs.
 5. Kilometervreter

  Kilometervreter überspammer

  Dus die Ibrido kost alleen een hoop geld......????
 6. Addy

  Addy V.I.P. Member

  Ja...maar....Dit was niet de limitata hè :D:D:D
  Kilometervreter en IbizaSigno vinden dit leuk.
 7. IbizaSigno

  IbizaSigno V.I.P. Member

  Eigenlijk wil ik er nu (nog) geen conclusie aan verbinden @Kilometervreter. Maar de tussenstand is in het voordeel van de Collinite 476s als het gaat om sheeting. Echt aanwezigheid en werkelijke bescherming is lastig te meten voor een amateur als ik. Ik ga af op beading, sheeting en hoe gemakkelijk de auto te wassen is. Beading is in beide gevallen niet geweldig, maar dat zal ook aan het vuil liggen dat zich afgelopen tijd heeft opgestapeld. De sheeting blijkt uit het filmpje, hier verbind ik ook de standtijd aan. Een autolak waar geen wax op aangebracht is blijft immers langer nat dan een lak die wel behandeld is met een wax. Hieruit zou ik voorzichtig durven aannemen dat beschermende factor van de Collinite 476s momenteel beter zou kunnen zijn.
  *neem in acht dat verschillende testen wellicht tot verschillende resultaten kunnen leiden.
  Kilometervreter en Black Widow vinden dit leuk.
 8. Black Widow

  Black Widow V.I.P. Member

  Dat Collinite gewoonweg een hele goede duurzaamheid heeft wordt hier weer eens bevestigd. Dat een wat hogere prijs (Ibrido) niet per definitie een langere duurzaamheid betekend is wel bekend. Er zijn meerdere factoren die een wat hogere prijs zouden moeten rechtvaardigen. Ik heb wel eens gelezen dat men Collinite een emotieloze wax vind maar om eerlijk te zijn komen bij mij bij het zien van dit soort testjes toch stiekem aangename emoties naar boven . Neemt niet weg dat ook heel graag speel met andere leuke (duurdere) waxjes en er veel plezier aan beleef.
 9. Pino

  Pino Premium Member

  Beetje kort door de bocht.
  Het is bij de meeste detailers wel bekend dat Collinite waxen moeilijk te verslaan zijn als het op duurzaamheid uit komt.

  Als het alleen om duurzaamheid zou gaan, zou iedereen alleen nog maar Collinite staan te smeren.
  (coatings even buiten beschouwing gelaten)
  Woody vindt dit leuk.
 10. Black Widow

  Black Widow V.I.P. Member

  Of Bilt Hamber - Finis Wax. Niet zo heel bekend in Nederland maar de standtijd is zelfs beter als Collinite #476. :D
 11. IbizaSigno

  IbizaSigno V.I.P. Member

 12. Black Widow

  Black Widow V.I.P. Member

 13. Kilometervreter

  Kilometervreter überspammer

  Misschien wel, maar ja er is geen verschil in opbrengen, de beading van de Collinite is fraaier en de standtijd is ook beter. Jammer dat @IbizaSigno niets over de glans schrijft, maar op de foto's zie ik daar ook geen verschil in dus zo kort door de bocht is dat ook weer niet denk ik...
  Laatst bewerkt: 20 feb 2015
  ric325i vindt dit leuk.
 14. Chris van S.

  Chris van S. Premium Member

  Ik begrijp het wel; Collinite's ruiken niet als bijv SCGBRPW, en helemaal niet zoals natty's red. Maar persoonlijk vind ik het merk Colli fantastisch. Misschien ben ik de enige die 476s lekker vind ruiken, ook al is het chemisch van hier tot volgende week. Trouwens, 476s ruikt bijna hetzelfde als Autoglym HD wax gelijkbaar en heeft toevallig ook dezelfde kleur... hmmmm toeval?
  845 is een apart hoofdstuk en van #915 word ik helemaal vrolijk als ik deze aanbreng, zeker nu het nieuwe blik uit is. Dus naar mijn mening is Colli zeker geen emotieloze wax.

  Ik word gewoon vrolijk van dat #845 het tot vandaag 6 maanden heeft uitgehouden op mijn daily. Mijn schoonmoeder rijd rond met #476 sinds eind november, and counting. De misses rijd nu veel kilometers rond met #915 als LSP. Dus ik ben reeds bezig met de duurtesten :p

  Maargoed, ben er inderdaad wel van overtuigd dat er waxen zijn die een hogere wetlook glans gehalte hebben. Dus wellicht kan @IbizaSigno hier ons wel wat over vertellen met dit vergelijk.
 15. ric325i

  ric325i Active Member

  Geur zegt mij niet zoveel alhoewel ik de 915 niet vies vind ruiken, het gaat bij mij om verwerkbaarheid,uitstraling,standtijd. Ik heb nu de 915 op de auto en deze vind ik net wat mooier dan de 845. De 476 heb ik weggedaan omdat ik zo tevreden ben over de 915. Dit voorjaar ga ik enkele waxen proberen, en dan een gedeelte houden en een gedeelte wegdoen. De Natty's liquid blue heb ik 1 auto mee gedaan maar dat vond ik niet veel dus die gaat weg. De eerstvolgende die er bij mij opgaat is de Pinnacle Souverain of een van de Scholl waxen om eens te kijken wat het doet. De Ibrido heb ik ook maar die laat ik nog maar ff dicht als ik deze test zo eens bekijk...
 16. IbizaSigno

  IbizaSigno V.I.P. Member

  Over de glans kan ik zeggen dat ik van mening dat 90% voorbereiding is in het polijstwerk. Zelf zie ik, net als jullie op de foto, weinig tot geen verschil. Bij het aanbrengen heb ik hier nauwelijks verschil in waargenomen op de motorkap.
  Kilometervreter vindt dit leuk.
 17. IbizaSigno

  IbizaSigno V.I.P. Member

  Tijd om de beading op te nemen. Nu de Fiesta weer gewassen was en het vandaag regent kan de beading (of wat er van over is..) mooi vastgelegd worden.

  In de linker hoek Monello Ibrido, in de rechterhoek de Collinite 476S.
  image.jpg

  Monello Ibrido
  image.jpg

  Collinite 476S
  image.jpg

  Laat maar weten wat een ieder er van vind.
 18. Addy

  Addy V.I.P. Member

  Beetje hetzelfde
 19. Kilometervreter

  Kilometervreter überspammer

  Allebei niet mooi eigenlijk, geen mooie bolle ronde druppelkes... maar ja het zit er drie winter/zout maanden op dus...
 20. 5T-3F-4N

  5T-3F-4N V.I.P. Member

  Beading lijkt mij vergelijkbaar.

Deel Deze Pagina