Grote computervraagbaak

Discussie in 'Off-Topic' gestart door FiveCX-5, 24 nov 2014.

 1. FiveCX-5

  FiveCX-5 V.I.P. Member

  Tja, dacht dat er al iets bestond, maar niet gevonden, dus maar één aangemaakt...........spring er maar in Stefan, als er toch wel zo`n topic bestaat.................

  Vraagje : Ik ben van plan mijn huidige laptop te vervangen door een ander...........De ene groep binnen mijn kennissenkring zegt : Apple ! De andere zeggen niet doen, want het zijn eigenaardige lui, die Appletjes......Ook met downloaden staat plotseling alles ook nog eens op je Iphone (die ik bezit) en dat wil je niet !!! Dat kan ik begrijpen !! Dus men zegt : Beter een zware Asus Acer of Sony of HP of Lenovo dan een Apple !!!! Wie kan hier iets zinnigs over zeggen mbt ervaring (dan heb ik er ook iets aan) :D:eek: En waar moet een zware laptop aan voldoen ??
 2. JRM

  JRM Active Member

  Tja....ik praat liever over de hardware dan over het OS. Betreft dat laatste...wat ben je gewend?
  Niet minder belangrijk is waar je de laptop voor wilt gaan gebruiken. Daar hangt het namelijk van af of je een zware laptop nodig hebtof niet. Touchscreen?

  Iets kopen is niet moeilijk...iets kopen wat je ook nodig hebt is wellicht verstandig.

  * iets met een volwaardige snelle ssd erin is tegenwoordig wel fijn.
 3. FiveCX-5

  FiveCX-5 V.I.P. Member

  Aha, kijk, meteen al een antwoord waar ik al iets aan heb !!! Bedankt meivogeltje of JRM ! Die SSD zit in een aantal laptops, dus dat is al OK ! Ik had er een uitgezocht die vele malen goedkoper is dan een Apple ! Een Asus die je ook nog eens als tab kan gebruiken Intel i7 1Tb schijf, alleen...........heb ik dat nodig ? Ik heb nodig een goede geluidskaart (Spotify !) en snelheid, dat is alles...........maar misschien hebben de goedkopere modellen dat ook wel ? :rolleyes: De hierboven beschreven config is al E 719,--

  p.s. misschien dom, maar wat is OS ? On Screen of...........Operating System ? Ik ben gewend aan een vreselijk langzame laptop.........hahaha
 4. JRM

  JRM Active Member

  OS staat inderdaad voor operating system, dus Windows, linux, of OS bij Apple volgens mij :D

  Anyway, in den beginne kocht men een Apple als je wat meer op grafisch vlak aan het bewerken was.
  Wat ik van jou begrijp, is dat het vooral voor muziek belangrijk is? Het luisteren naar muziek via een portable apparaat vergt niet veel....echter is die markt hier ook niet echt voor bedoeld. Net als bij platte tv' s is het geluidnooit ideaal.Tenzij je je muziek op de laptop afspeelt en via een externe bron luistert. Dan gebruik je de laptop dus alleen als opslag en hoef je ook niet echt naar de geluidskaart te kijken.
 5. ArjanD300

  ArjanD300 Premium Member

  Intressant topic...
  brutaal even mijn eigen vragen plaatsen.

  De vrouw wil hier ook een laptop, maar wat en welke ? Er zijn er teveel en waar doe je goed aan ?
  Ik ben anti apple dus die keus is al gemaakt...

  Wat doet ze ermee, beetje FB, mail, internetten, bankieren, spelletjes FB maar ook de kids 2 en 5 jaar, bezig met foto's niet zo zeer bewerken maar uitzoeken en albums maken....

  Heb van de zaak een HP probook dacht 540 een i3....
  als die eenmaal aanstaat gaat het allemaal wel prima, maar ik zet hem nooit uit, klap hem gewoon dicht want ow god als die volledig op moet starten, dat duurt een eeuwigheid....

  Daarnaast wil ik op termijn nog een nieuwe PC, maar zelfde verhaal waar doe je goed aan ?
  naast dezelfde dingen als hierboven worden hier wel foto's op bewerkt met Photoshop CS6, en zo nu en dan een spelletje zoals WRC, COD....
  maar dit staat op de planning volgend jaar, eerst een vouwcomputer ;-)
  Laatst bewerkt: 24 nov 2014
 6. Kilometervreter

  Kilometervreter überspammer

  @FiveCX-5
  Je moet je goed bedenken wat je met de laptop wil gaan doen en bepalen hoe zwaar hij moet zijn, misschien is zelfs een tablet dan wel genoeg, opslag doe je tegenwoordig op een cloud dus dat is al minder belangrijk.
  Muziek ga je waarschijnlijk naar je geluidsinstallatie streamen.
  Ga je veel foto of film bewerken misschien?? Heb je een goede zware PC staan??

  Ik heb de laatste tijd wat ervaring opgedaan met tablets, maar ook hier een Apple air weer snel teruggeven aan mijn werkgever en een Microsoft Surface besteld, wat een fantastisch apparaat! Apple is het voor mij ook niet, het is net een auto waarbij het gas links zit en de koppeling rechts........niet prettig vind ik.

  Als het dus alleen voor op de bank is om te surfen,mailen,bankieren,een beetje op het WW forum te spammen enzo dan een tablet, zalig, aanzetten en werken!
  Nogmaals goed bedenken wat je wil Marcel!
 7. Ketoembar

  Ketoembar V.I.P. Member

  Marcel, jij gaat toch niet naar spotify luisteren op je laptop met zo'n audioinstalatie. Je streamt je muziek of spotify naar je versterker vanaf je laptop of tablet. Even een goeie bluetoothdongle halen bij de hifiwinkel. Koop wel een goeie. Bv. van Focal. Sluit deze aan op een ingang van je versterker en ga lekker op de bank zitten met je tablet en zoek je muziek.

  http://www.hifi.nl/artikel/20331/Fo...uetooth-ontvanger-voor-iedere-versterker.html

  Maar,...... Ik heb niks gezegt
 8. JRM

  JRM Active Member

  Een chromebook is bijvoorbeeld een goede oplossing voor cloudwerkers..
  Ik ben daar zelf niet zo van en hecht meer waarde aan een eigen schijfje met een besturingssysteem wat ik kan dromen....Windows.
  Als je toch stiekem aan een Apple denkt, wat in mijn ogen zonde van je geld is voor wat je er mee wilt doen, is dat zeker een optie hoor. Mijn mams wilde het juist omdat ze een ipad heeft en de agenda wilde syncen ofzo zonder fratsen te hoeven doen. Verder nooit ervaring ermee gehad, maar ze doet het er prima op. Mij scheelt het weer support leveren, aangezien ik weinig van Apple weet :D
  Ik geef het aan om zo neutraal mogelijk advies te geven.
  Je kunt zelfs een goedkope laptop halen en er zelf een betere schijf in schroeven. Duur hoeft het niet te zijn als ik zo jullie activiteiten bekijk. Daarnaast is het tegenwoordig ook niet zo moeilijk meer om op je Apple Windows te draaien, maar goed. Dat is weer een ander verhaal.
 9. FiveCX-5

  FiveCX-5 V.I.P. Member

  Je begrijpt toch wel dat ik dat al lang doe hè meneer Marcel, streaming vanaf mijn laptop, maar ook daar moet een retegoeie geluidskaart in (dat bedoelde ik) Ik doe dit nog wel met een AudioQuest HiFi-kabel, maar kan ook idd met een Focal Dongeltje.....Thanks

  p.s. van HiFi.nl ben ik lid.....:) @Ketoembar ! Ik stream naar twee DAC`s die het signaal omzetten naar een hogere bitrate !! (Sony ES-serie)

  Ook @JRM ! bedankt voor de support !
  Laatst bewerkt: 25 nov 2014
 10. FiveCX-5

  FiveCX-5 V.I.P. Member

  Spijker op z`n kop Leon ! Precies zoals jij zegt, die Apple is reteduur voor hetgeen ik en mijn vrouw eigenlijk willen, dus een dikke laptop met 6 Gb werkgeheugen is voor mij genoeg. Apple stuurt ook weer geen Windows Word aan, dus allemaal los aanschaffen, ook weer zo`n punt ! Outlook kan dan weer wel op dit ogenblik........Voor rond E 700,-- moet je toch wat leuks kunnen aanschaffen ?
 11. FiveCX-5

  FiveCX-5 V.I.P. Member

  Ook weer een nieuw probleem, mijn Canon draadloze printer onthoud het WiFi wachtwoord niet, zodra je wil printen herkent de laptop de printer en de printer de router niet meer. Men zegt dat ik de boel volledig met bedrading moet aansluiten, dus met Internetkabel aan de router en met USB aan de draadloze Canon, dan installeren, dan doet ie het...........dan kabels loshalen en dan hopen dat ie het nog steeds doet !!!! Deze verklaring van een internet-specialist gehoord, moet dit nog gaan toepassen, maar heb er een hard hoofd in ! Iemand daar wel eens over gehoord ???
 12. BlackPassat

  BlackPassat V.I.P. Member

  Leuk draadje om mee te lezen maar input moet je van mij niet verwachten.
  Van de mannen thuis heeft er ene een I-pad en de andere een Surface. Ikzelf gebruik de Acer laptop. Als ik nu voor de keuze stond dan nam ik een Surface. Heerlijk dingetje: als tablet en als laptop te gebruiken met alle Office software erop dus ook nogeens nuttig.
  Tot zover mijn bijdrage. Succes met het besluit Marcel.
  Laatst bewerkt: 25 nov 2014
 13. FiveCX-5

  FiveCX-5 V.I.P. Member

  Wat is een Surface Johan ? @BlackPassat Is dat een combi ergens van ?
 14. ShuttersPeet

  ShuttersPeet V.I.P. Member

  Zijn mooie apparaatjes. Zowel een tablet als een laptop. Volgens mij heeft @Kilometervreter er eentje.
  0d00497e-04eb-4cfd-901b-1a646e5c7917.jpeg
 15. BlackPassat

  BlackPassat V.I.P. Member

  Correct en tevens juist @ShuttersPeet. Heb mooie ervan is dat je het toetsenbord eraf kunt klikken en je vervolgens het scherm als een tablet kunt gebruiken. Als je grotere teksten te verwerken hebt is het handig om het toetsenbord er weer aan te klikken.
  Ik betrapte me er laatst op dat ik over het scherm van de Acer zat te wrijven. Dit kwam omdat ik net op de Surface had zitten werken en die is touchscreen.
 16. Kilometervreter

  Kilometervreter überspammer

  Ik schreef dit ook al Marcel in post 6:confused:, ik heb er inderdaad één sinds deze week, Een Surface is een Microsoft tablet en doet wat ik zo lees meer dan voldoende voor je. Ik vraag me af wat je met een "zware" laptop moet??
  Een tablet staat altijd standby en hoeft niet worden opgestart, ik had een I-pad air maar kon er absoluut geen vriendjes mee worden en is in mijn ogen een te duur hebbedingetje voor wat die kan.
  Surface kan inderdaad of los of met (fraai) toetsenboordje met ingebouwde muispad.
 17. Frans

  Frans V.I.P. Member

  Wat voor een Canon en wat voor een router?
  Heb je de set up voor de printer uitgevoerd op de laptop en is er zoiets als een WSP Button aanwezig op de router?
 18. Cavemania

  Cavemania V.I.P. Member

  Ik heb ook een probleem met de laptop. Staat Windows 8.1 op en is een i5 etc.

  Op mijn account heb ik geen internet. Ik moet eerst de proxyserver uitschakelen. Zodra ik dat gedaan heb kan ik internetten zoveel ik wil. Op de accounts van vrouw en kinderen werkt het prima en hoef ik de workaround niet toe te passen. Iemand enig idee.
 19. BlackPassat

  BlackPassat V.I.P. Member

  @Cavemania: Shift Alt Megabyte?  vrij naar: Jiskefet Debiteuren Crediteuren
  Cavemania vindt dit leuk.
 20. Kilometervreter

  Kilometervreter überspammer

  Cavemania vindt dit leuk.

Deel Deze Pagina