Lakmeter

Discussie in 'Accessoires' gestart door Brianvnijn, 2 okt 2014.

 1. Tom

  Tom Active Member

  Mensen ervaring met de Trotec BB20?

  Voor zover ik kan zien hebben alle duurdere meters dezelfde tolerantie, dus waarom voor een duurdere gaan? Toch niet voor de gadgets?
  Ik bedoel @TECHNIC geeft zelf al aan dat hij een veel te dure meter gekocht heeft, omdat hij zich niet kon beheersen.:D
  Functies als bluetooth en kleurenscherm heb ik echt niet nodig, gewoon een meter die nauwkeurig is en de laagdikte aangeeft is genoeg toch?
  TECHNIC vindt dit leuk.
 2. Dirk Post

  Dirk Post Active Member

  Die heb ik pas binnen Tom.
  Heb er enkele metingen mee gedaan,op mijn eigen auto.
  Kan er nog niet genoeg zinnigs over vertellen,eerst wat meer mee gaan werken.
  Vooralsnog ben ik er positief over.
  Gr Dirk
  Tom vindt dit leuk.
 3. TECHNIC

  TECHNIC Active Member

  Zoals Tom aangeeft, deels terecht, kon ik me niet beheersen

  Wat niet wegneemt dat het een bijzonder aangenaam toestel is met zeer hoge precisie(en leuke gadgets) dat ik heb. Maar eerlijk durf ik toegeven dat als ik opnieuw de keuze zou maken ik waarschijnlijk bescheidener zou gaan. Je meet tenslotte totale laagdikte en dus tolerantie is slechts relatief, de meting is een indicatie geen exacte wetenschap hoe dik je transparante laag is. Maar toch, ik heb er plezier aan!

  Elcometer heeft wel een zeer puike reputatie op meettoestellen, voor diverse toepassingen (industrieel, automotive, bouw, labo, etc.). Ze zijn een beetje de BoschBlauw/Dewalt/… van de meetinstrumenten voor dat domein, of de Rupes/Flex voor laagdiktemetingen.

  Heb ik ervaring met de Trotec laagdiktemeters, neen, maar ik heb wel goede ervaringen met diverse toestellen van Trotec/Dryfast(Bouwdrogers, Ozongenerators, ventilatie, heating, …). Dit is een re-branding merk maar met een bovengemiddelde kwaliteit vs. prijs.

  Op eerste zicht denk ik dat je geen miskoop kan doen met deze meter. De prijs is laag, en het zal wel doen wat het moet doen, zelfs al is de precisie ietsje minder, dat is geen drama want totale laagdikte is geen exacte wetenschap. Ik zou zeggen, doen! Stel jezelf de vraag, gaat een dure meter die 2% nauwkeuriger is jou die prijs verantwoorden?

  Ik heb mijn toestel en ik ben er blij mee en die zal nog lang moeten meegaan, maar als ik morgen een nieuwe zou moeten kopen, wie weet ga ik dan ook voor die Trotec of een andere.

  Ik hoop dat dit jullie heeft mogen helpen.
  Tom vindt dit leuk.
 4. morphf

  morphf New Member

  Ik weet niet of ik kan linken, maar op mp staat bijvoorbeeld een lakmeter DeLuxe
  Toestel ziet er netjes uit met genoeg funties.

  Op ali staat dit zelfde toestel onder nicety
  Met een varierende prijs tussen de 85 en 170 euro.
  Tom vindt dit leuk.
 5. Tom

  Tom Active Member

  Die lakmeter had ik ook voorbij zien komen maar is compleet merkloos dus zal ook wel uit china komen.
 6. morphf

  morphf New Member

  Dat is ook mijn gedachte, daarom had ik de naam er al bijgezet met de varieerende prijs.

  Maar ze komen bijna allemaal uit china
 7. Kelvin

  Kelvin Member

  Heb je enig idee hoeveel een nieuwe bmw heeft van lakdikte? Zo kan ik eens vergelijken. Zit rond de 130 micron op een F32.
 8. Kelvin

  Kelvin Member

  Hierbij een vraag. Heb donderdag 01 November naar WW gereden omdat we vakantie hadden in België en zo kon ik tijd maken om nog eens langs te komen ipv het online bestellen. Heb hierbij een Etari MD 666 lakdiktemeter gekocht. Mijn vraag was nu of er iemand een site heeft waar lakdiktes op staan om te kunnen vergelijken? En wie een formulier heeft of ergens weet te vinden zodat het makkelijk op een document in te vullen is.

Deel Deze Pagina