Rupes

Discussie in 'Pads' gestart door Eric ten Westenend, 10 jan 2020.

 1. Eric ten Westenend

  Eric ten Westenend New Member

  Natuurlijk verteld Rupes in hun YouTube filmpjes dat hun eigen pads en polish de beste zijn voor hun machines.

  Maar is dat ook zo?
 2. Kevin

  Kevin New Member

  Natuurlijk passen ze wel het beste op de machine, het zijn goede kwaliteit pads, die zeker ook goed matchen met het polijstmiddel van ze.

  De ervaring leert bij mij wel dat met zo'n wat krachtigere machine goedkope pads wat minder lang meegaan.. Maar ik heb daar niet heel veel ervaring mee verder, ik pak vaak voor iedere klus nieuwe en gebruik de oude als handpads of voor minder belangrijke auto's.
 3. Epsilon

  Epsilon Active Member

  Ik gebruik mijn Rupes LHR15 MK2 niet zo vaak, maar het gaat prima met de Chemical Guys Quantum pads en CarPro Gloss pads die ik heb. Dit zijn pads met een gat in het midden en dus beter bestand tegen hitte.
  Kevin vindt dit leuk.
 4. Kevin

  Kevin New Member

  Dat zijn ook geen "goedkope" pads, maar premium alternatieven. Zoals je al zegt, met gat en vast ook met een goede verlijming van het klittenband.

  Wat ik weet is dat, hoe groter de uitslag en snelheid, hoe meer warmte er in een pad komt. Iets waar je altijd rekening mee moet houden, welke pad je ook gebruikt.

  Ben nu laatst begonnen met microvezel Pads, ook weer een hele andere manier van werken..
 5. BlackPassat

  BlackPassat V.I.P. Member

  Rupes claimt in hun communicatie dat ze de hele trits (Machine-Pad-Polijstmiddel) consciƫntieus op elkaar afstemmen. Ik twijfel daar niet aan maar je kunt natuurlijk een persoonlijke voorkeur hebben voor een andere pad en/of een ander polijstmiddel.
  Bij mijn bezoek aan de Rupes productiefaciliteiten in Vermezzo heb ik ook de productie van de foampads gezien, en ik was onder de indruk van de ontwikkeling en de techniek die daarin gaan zitten.
  Kevin vindt dit leuk.

Deel Deze Pagina